Bilskrot 2019-04-03T08:28:57+00:00

På sjælland har du mange mulighedder når du skal skrotte din bil. En nem måde kunne f. eks være at du ringer til en bilopkøber og får din bilskrottet. Eller alternativt kan du selv aflevere din bil til skrot. Den klart nemmeste måde er du, ved at du ringer til os på 23 822 422 og får din bil afhentet samme dag.

Sådan får du skrotpræmie for din bil

Når din bil bliver så gammel og slidt, at den ikke mere er brugbar som transportmiddel, er det din pligt som ejer at sørge for, at den skrottes forsvarligt og efter de gældende regler. Benytter du dig af skrotningsgodtgørelsesordningen, kan du få en godtgørelse på 2200 kr. i skrotpræmie for din  skrotbil.

Miljøgodkendt autoophugger

Det kræver dog, at du henvender dig til en autoophugger, der er miljøgodkendt. Når du kører bilen til autoophugger, skal du medbringe registreringsattesten på bilen. Har du afmeldt bilen på forhånd og afleveret nummerpladerne, skal du have enten registreringsattesten med eller et papir, der viser nummerpladerne er indleveret.

Skrotningsattest

Når man afleverer en bil til skrotning, skal man have en attest, der viser at skrotningen har fundet sted hos en godkendt ophugger. Attesten skal både underskrives af dig og autoophuggeren. Hvis ikke du er anført som ejer på registreringsattesten, må du ved hjælp af en kontrakt eller slutseddel kunne bevise, at du er den retmæssige ejer af bilen. Kontrakt eller slutseddel skal være underskrevet af den ejer, der sidst står anført på registreringsattesten.

Brugtbil

Hvis du vil sælge din bil som brugtbil, er det en god ide at ringe først til en opkøber som feks. www.skrotbildanmark.dk De er gode til at byde højt, Hvis du er træt af dyre værkstedsregninger, og ikke orker mere med din gamlebil er det en rigtig god ide at benytte dem, de kommer ofte og afhenter din bil på din adresse og betaler kontant for din brugtbil opkøber.

Undtagelser

Der er desværre et par undtagelser i forhold til, hvilke biler man som ejer kan få skrotningsgodtgørelse for. Undtagelserne er biler, der har en totalvægt på mere end 3500 kg. Vejer din bil så meget, kan der ikke udbetales en skrotpræmie. Den anden undtagelse gælder for skrotbiler, som kan befordre otte personer ud over føreren af bilen.

Husk at få hele skrotpræmien

Når du sender din bil til sidste rejse kan du blive trøstet med en skrotpræmie.

Nu kan du få 700kr mere i skrotpræmie, nemlig skrotpræmien er hævet fra 1500kr til 2200kr

Skrotpræmie for bil

Skrotningsgodtgørelse – bedre kendt som skrotpræmie – er en ordning som gælder for personbiler til maksimalt ni personer og små varebiler under 3.500 kg. Bilen skal have været ansvarsforsikret. Når du afleverer din udtjente bil til ophugning hos en af landets miljøgodkendte og registrerede ophuggere, har du ret til en skattefri skrotningsgodtgørelse på 2.200 kr. Godtgørelsen kan udbetales, hvis du opfylder betingelserne for udbetaling af skrotningsgodtgørelsen:

Spar penge ved selv at afmelde bilen

Når bilen er afleveret hos ophuggeren, skal der indsendes en attest for, at den er skrottet og bilens nummerplader skal afmeldes. Det vil en autoophugger ofte tage 250 kr. for. De fratrækkes så den skrotpræmie på 2200 kr. du har ret til. Du kan undgå at betale de 250 kr., ved selv at afmelde bilen og ved selv at indsende attesten på skrotningen. Vær opmærksom på, at der er en del autoophuggere, der ikke er med i bilimportørernes ordning. Er de ikke det kan de fastsætte prisen for skrotningen selv. Det er derfor en god ide at ringe og forhører sig om prisen først.

Sælg online og spar bøvlet

Der er stor forskel på, hvad du kan få i skrotpræmie, alt efter hvem du går til. En smart måde at få en god pris på, er ved at kontakte www.skrotbiler.net og lade de interesserede byde den op.

Det koster ikke ret meget og kan hurtigt blive en god forretning. Hos f.eks. www.skrotbil.net er ingen regning, hvis bilen ikke bliver solgt.

Find en miljøgodkendt autoophugger

Når du vælger en autoophugger på nettet er du sikker på, at autoophuggeren er miljøgodkendt. Her skal du være opmærksom på, at du kan blive opkrævet en betaling for miljøbehandling af bilen, hvis ikke ophuggeren samtidig er med i kollektivordningen for producentansvar.

Skrotpræmie for bil

Du kan få skrotningsgodtgørelse, hvis du afleverer din bil hos en miljøgodkendt autoophugger.

Udbetaling af skrotpræmien

Hovedreglen for udbetaling af skrotpræmien er til den sidst registrerede ejer. Det er derfor den sidste registrerede ejer som skal underskrive skrotningsattesten. Attesten skal udfyldes på original attest, og kan ikke udskrives på nettet.

Ring til os nu